Krem czekoladowy

Macie czasem ogromną ochotę na coś czekoladowego? Wystarczy mieć pod ręką dojrzałe awokado i banana oraz kakao lub karob, aby w kilka minut powstał obłędnie czekoladowy i słodki krem, można zjadać go łyżkami prosto z pojemnika lub podać z owocami, np. malinami, poziomkami, truskawkami 🙂 Taki krem nadaję się także do nadziewania tart i przekładania tortów.

Składniki:

1 dojrzałe awokado

1 duży lub dwa małe bardzo dojrzałe banany

łyżka (lub więcej) surowego kakao lub karobu. Możemy tez użyć takiej mieszanki: siemie lniane+kakao+lucuma

Wykonanie:

Do pojemnika wkładamy wyjęte ze skórki awokado i banana, dodajemy kakao lub karob (z użyciem karobu krem będzie słodszy), całość miksujemy blenderem ręcznym do uzyskania gładkiej konsystencji.