Kotlety jaglano – ziemniaczane

Zostaje Wam czasem troch臋 ugotowanych ziemniak贸w z obiadu? 馃檪 Teraz mo偶ecie z nich przygotowa膰 pyszne kotleciki z dodatkiem kaszy jaglanej. S膮 banalnie proste w wykonaniu i nienadwyr臋偶膮 domowego bud偶etu 馃檪 Do panierowania wykorzysta艂am bezglutenow膮 i bogat膮 w warto艣ci od偶ywcze m膮ke z amarantusa.

Sk艂adniki:

2-3 ziemniaki
3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1 cebula
oliwa z oliwek
kilka suszonych pomidor贸w w oleju
natka pietruszki
s贸l himalajska, pieprz
m膮ka z amarantusa do panierowania

 

Wykonanie:

Ziemniaki gotujemy w sk贸rce, a po ugotowaniu t艂uczemy. Cebul臋 dusimy na oliwie. Pomidory kroimy w paseczki. Wszystkie sk艂adniki mieszamy razem, doprawiamy do smaku. Formujemy kotlety i panierujemy w m膮ce z amarantusa. Sma偶ymy na z艂oty kolor i podajemy z du偶膮 ilo艣ci膮 sa艂aty rzymskiej.