Kokosowa kasza jaglana z granatem

A gdyby tak zafundować sobie pyszne, a do tego odmładzające i antynowotworowe śniadanie? 🙂

Nasiona granatowca zawierają bardzo dużą ilość antyutleniaczy, które eliminują z organizmu szkodliwe „wolne rodniki”, powodujące uszkadzanie i niszczenie komórek. Wśród owoców wykorzystywanych przez człowieka, to właśnie granat zawiera najwięcej substancji antyoksydacyjnych odpowiedzialnych za eliminację wolnych rodników.

Składniki:

  • 1/4 szklanki suchej kaszy jaglanej
  • szklanka mleka kokosowego
  • kilka łyżek wiórek kokosowych
  • 1 granat

Wykonanie:

Kaszę jaglaną prażymy w suchym garnku kilka minut. Następnie przelewamy wodą. Kaszę gotujemy w mleku kokosowym z dodatkiem wiórek. Granata obieramy. Po ugotowaniu kaszę przekładamy do miseczki i dekorujemy granatem.