Kokosowa kasza jaglana z granatem
A gdyby tak zafundować sobie pyszne, a do tego odmładzające i antynowotworowe śniadanie? 🙂
Nasiona granatowca zawierają bardzo dużą ilość antyutleniaczy, które eliminują z organizmu szkodliwe „wolne rodniki”, powodujące uszkadzanie i niszczenie komórek. Wśród owoców wykorzystywanych przez człowieka, to właśnie granat zawiera najwięcej substancji antyoksydacyjnych odpowiedzialnych za eliminację wolnych rodników.
Składniki:
- 1/4 szklanki suchej kaszy jaglanej
- szklanka mleka kokosowego
- kilka łyżek wiórek kokosowych
- 1 granat
Wykonanie:
Kaszę jaglaną prażymy w suchym garnku kilka minut. Następnie przelewamy wodą. Kaszę gotujemy w mleku kokosowym z dodatkiem wiórek. Granata obieramy. Po ugotowaniu kaszę przekładamy do miseczki i dekorujemy granatem.